2025. 2. 15. 10:30ㆍblissful 행복's 의 공간 장소
안녕하세요
오늘은 기장손칼국수에 대해서 소개하려고합니다
여기는 현지인들도 줄서서 먹기도 하는데요!
n번 먹은 후기에 대해서 남겨보도록 할께요!


부산 서면엔 다양한 맛집이 많지만 국밥골목에 입구부분에 칼국수가 떡하니 있는데요!
외부보면 보이시지만 진짜 큰 냄비를 통해서 국물을 막 우려내고 있는거 보이시죠?
화려한 외부, 외관이 아니지만 찐맛집느낌이 나는 오래된 칼국수집이라는 걸 알 수 있어요!


내부자리도 엄청 협소해요!
나무테이블과 의자의 조합이고 나름 따뜻한 느낌 엄청 단골집느낌이 나는 인테리어랍니다


대표메뉴는 칼국수인데요
저희는 김밥과 칼국수를 같이 주문을 했어요
기장손칼국수는 다른 칼국수집들에 비해 가격대가 저렴한 편이랍니다
김밥은 햄이 없어요ㅠㅠ
저랑 같이 밥을 먹는 사람은 햄 없는 김밥을 별로 안 좋아해서 김밥.. 제가 다 먹었답니다
딱 아는 맛의 김밥이예요
삼삼한 그맛!

비빔칼국수는 쫄깃한 면발에 매콤달콤한 양념이 잘 베어 있어요
오이도 있고 상추도 있고 양배추 등 채소들이 있어서 건강한 맛이라는 생각이 들었어요!
양념이 너무 자극적이지 않고 적당히 매콤해서 부담 없이 먹을 수 있었어요
쫄깃쫄깃한 맛이 너무 좋았답니다


칼국수는 멸치와 다시마로 우려낸 듯한 시원하고 깊은 국물 맛이 인상적이였어요
손칼국수라서 면발의 크기가 다 다른데 그 면발들이 부드럽고 쫄깃하고 정말 맛있었답니다
국물이랑 정말 잘 어우러져서 한 그릇 뚝딱 가능했습니다
부산 서면 기장손칼국수는 시원하고 깊은 국물 맛과 쫄깃한 면발이 돋보이는 칼국수 맛집이랍니다
그런데 막 웨이팅을 할 정도는 아니예요!
국밥이 너무 질리시는 분들은 칼국수집을 방문해보심이 어떨까요?
Hello!
Today, I’d like to introduce you to Gijang Sonkalguksu.
This place is so popular that even the locals line up to eat here!
I’m sharing my review after visiting several times!
There are many great restaurants in Seomyeon, Busan, but this kalguksu spot is located right at the entrance of the Gukbap Alley.
If you look from the outside, you can see a huge pot simmering the broth, right?
Though the exterior isn’t flashy, you can tell it’s an authentic, old-school kalguksu restaurant with a true hidden-gem vibe!
The seating inside is quite cramped!
It’s a combination of wooden tables and chairs, giving off a cozy and familiar vibe, like a regular neighborhood spot.
The signature dish here is kalguksu, but we ordered both kimbap and kalguksu.
Gijang Sonkalguksu is relatively affordable compared to other kalguksu places.
As for the kimbap, it doesn’t have ham in it 😅.
One of my dining companions doesn’t really like ham-free kimbap, so I ended up eating all of it.
The kimbap tasted just as you’d expect—mild and familiar!
The bibim kalguksu had chewy noodles coated with a sweet and spicy sauce.
It also had cucumbers, lettuce, and cabbage, which gave it a fresh, healthy feel.
The seasoning wasn’t too overwhelming—just the right amount of spiciness to enjoy without feeling burdened.
The chewy texture was really satisfying!
The kalguksu broth had a clean and deep flavor, likely made from anchovies and kelp.
Since it’s hand-pulled kalguksu, the noodle thickness varies, but they were soft and chewy—absolutely delicious.
The noodles paired perfectly with the broth, and I finished the whole bowl in no time!
Gijang Sonkalguksu in Seomyeon, Busan, is a kalguksu restaurant known for its clean, rich broth and chewy noodles.
However, it’s not the kind of place where you’ll encounter long wait times.
If you’re tired of gukbap, why not give this kalguksu spot a try?
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